Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΠΕΤΑΕΙ,ΠΕΤΑΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ;


Στην ουρά ελέγχου αποσκευών στο Χίθροου, μια κυρία με τα λίγα αγγλικά της και τα πολλά στρογγυλά, βαριά ρο της μητρικής ρώσικης γλώσσας της,ικετεύει τον υπάλληλο του αεροδρομίου, να μην της πάρει από τις αποσκευές μια κρέμα για τα αρθριτικά που υπερβαίνει τα 100 ml. Έτσι ορίζει ο κανονισμός ασφάλειας πτήσεων.
"Μάμα, μάμα..." επαναλαμβάνει συνεχώς προσπαθώντας να εξηγήσει αυτό που μπορεί να καταλάβει ο καθένας:ένα ακριβό ταξίδι στο Λονδίνο,τα μικροδώρα για όλους απ το υστέρημα και η ανεύρεση της θαυματουργής κρέμας που θα κάνει την μαμά να υποφέρει λιγότερο (ή τουλάχιστον έτσι να πιστεύει)
Ο υπάλληλος ακλόνητος πετά την κρέμα στο ειδικό δοχείο μαζί με τις ελπίδες για λίγη κατανόηση. Όσοι περιμένουμε στην ουρά ελέγχου, έχουμε βγάλει τα παπούτσια, (όπως πάλι ορίζει ο κανονοσμός ασφάλειας) για να μην χρειαστεί να κοιμάται η Βασίλισσα με τα δικά της από την ανησυχία τρομοκρατικής επίθεσης.
Στον διπλανό έλεγχο , δεν έχει ζητηθεί από όσους θα ταξιδέψουν,να βγάλουν τα παπούτσια τους. Επίσης δεν μας έχει ζητηθεί να βγάλουμε τα laptop από τις τσάντες μας.
Αντιθέτως στο Ελευθέριος Βενιζέλος, μας ζήτησαν να βγάλουμε τα κομπιούτερ , αλλά όχι τα παπούτσια. Άλλα μέτρα ασφάλειας αυτά. Παπουτσωμένα. Μας έκαναν όμως σωματικό έλεγχο, γιατί το μηχάνημα ελέγχου, για κάποιον περίεργο λόγο (που δεν ισχύει πάλι στο Λονδίνο)χτυπάει σε όλους. Είναι ρυθμισμένο φαίνεται να χτυπάει ακόμη και με τα σφραγίσματα των δοντιών.Ευαίσθητο. Βλέπετε έχουμε...ευαισθησίες ως λαός εμείς.
Και ενώ ισχύουν όλα αυτά (τα δικαιολογημένα θα πουν πολλοί) μέτρα ασφάλειας, στις ίδιες τις βρετανικές πτήσεις από την Αφρική και την Ασία, τα μηχανήματα ελέγχου στα αεροδρόμια είναι ανύπαρκτα. Διεφθαρμένοι υπάλληλοι, διεφθαρμένων κυβερνήσεων, ψαχουλεύουν τα πράγματα με βρώμικα χέρια, ρωτάνε για ηλεκτρονικές συσκευές που δεν ξέρουν ευελπιστώντας να τους τις χαρίσεις, και βολεύονται με κάποιο άρωμα που θα τους δώσεις για να γλυτώσεις όχι τον έλεγχο αλλά τη βρώμα πάνω από τα σώβρακα και τα ξυριστικά σου είδη.
Ο πλανήτης κινδυνεύει αλλά όχι από την τρομοκρατία. Από την υποκρισία τους. Από την προσπάθειά τους, να μας κάνουν όλους παιδιά του φόβου. Του αόριστου φόβου που συμπεριλαμβάνει τα πάντα, άρα πετυχαίνει ένα βασικό. Τη δυνατότητά τους να μας χειρίζονται. Τα μέτρα ασφάλειας δεν θέλουν να αποτρέψουν τους τρομοκράτες. Θέλουν να επιτρέψουν την χειραγώγηση. Αλλιώς θα ήταν τα ίδια παντού
Οι αεροπειρατίες δεν γίνονται ούτε με νυχοκόπτες,ούτε με μπατονέτες για τα αυτιά. Και την 11η Σεπτεμβρίου ,έγιναν με όπλα στην Αμερική. Τα ίδια που χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν παιδιά, άλλα παιδιά και δασκάλους.Γιατί τα όπλα κυκλοφορούν παντού στις ΗΠΑ, και το χρήμα μπορεί να αγοράσει τα πάντα. Και αυτό είναι απολύτως συμβατό με το αμερικανικό όνειρο και τις υπερατλαντικές αξίες.
Αφήστε λοιπόν τα περί "της ασφάλειάς μας", γιατί ήμασταν απολύτως ασφαλείς, πριν κάνετε την υφήλιο να απασφαλίσει την οργή της, απέναντί σας...

(Ευχαριστώ που μου προσέχατε το μαγαζάκι.Ανοίξαμε και σας περιμένουμε)

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ



Να μου προσέχετε το μαγαζί. Επιστρέφω (ελπίζω) σύντομα (ξαναελπίζω)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

ΖΗΤΩ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Μέρα λοιπόν που είναι ζήτω το Έθνος.
Αυτό το οποίο αφού μέθυσε με το αθάνατο κρασί του 21, δεν ξέρει πια τι κάνει.Το τιμημένο Έθνος των ελλήνων, που δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει τη χώρα να την κάψουν άλλοι, να την εξαπατήσουν άλλοι, να την μολύνουν άλλοι,να την αφελληνίσουν άλλοι. (αυτό το τελευταίο επειδή είναι δύσκολο ζητήθηκε η συνδρομή της κυβέρνησης η οποία κατέβηκε στον εθνικό αγώνα με το ασφαλιστικό για να μην φάνε τα λεφτά της πατρίδος οι γέροι)
Ζήτω το αθάνατο γένος των ελλήνων. Αυτό που περνά τα φανάρια με κόκκινο (ένδειξη μη υποταγής στον κατακτητή που κυβερνά τη χώρα), μπαίνει μπροστά σου όταν περιμένεις να στρίψεις στα άλλα φανάρια (ένδειξη εξυπνάδας της φυλής),και προσπερνά από δεξιά (ο αιδνιδιασμός του αρματωλού)
Ζήτω το Έθνος των αρματωλών και των κλεφτών. Κυρίως των κλεφτών (της εφορίας, του ΙΚΑ, της Πολεοδομίας)
Τιμή σε αυτούς που είναι ταυτισμένοι με το Έθνος (κατασκευαστές της Εθνικής οδού, διευθυντές της Εθνικής τράπεζας, παίκτες της Εθνικής μπάσκετ αλλά κυρίως στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής)
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει(παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έχουν κάνει κοτσαμπάσηδες συνεργάτες των Τούρκων, κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών και γιάπηδες τσιράκια των Αμερικανών).
Του έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει (μονό όμως ναι, Porche Cayen ή έστω Mercedes κάμπριο. Το ζυγό το Fiatακι για λόγους εθνικούς το παίρνει η φιλιππινέζα)
Της ελληνίδος ο τράχηλος,άντε να υπομείνει μισό κιλό μαλλί,πλατινέ,ανωτέρας ποιότητος ασορτί με το αμάξι του έλληνος (τέτοιο είχε και η Μπουμπουλίνα αλλά επειδή εικονίζεται με μαντήλα δεν είναι εμφανές. Μπορεί πάντως να σας το βεβαιώσει η Ντενίση-Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα)

Και για να τελειώνουμε με τα ζήτω και με την πλάκα.
Η ιστορία απέδειξε πως υπάρχουν πάντα δύο Έθνη. Του Λεωνίδα και του Εφιάλτη. Του Κολοκοτρώνη και των κοτσαμπάσηδων. Των ανταρτών και των κουκουλοφόρων. Των χουντικών και των αντιστασιακών. Του καπνεργάτη και του Καρέλια. Του ναυτικού και του εφοπλιστή. Του χρεωμένου στην τράπεζα και του τραπεζίτη. Του Ανθιμοψωμιαδοζουράρη και του Ελύτη. Άλλα συμφέροντα, άλλες επιλογές, άλλη πατρίδα. Όλοι με το Έθνος είμαστε λοιπόν. Γιατί άραγε κάποιοι αισθάνονται και την ανάγκη να φωνάζουν συνέχεια ζήτω;

Και η ΑΛΗΘΕΙΑ

Επειδή μπούχτισα μικρός να ακούω βλακείες και μυθεύματα ας δούμε την αλήθεια.
Πολλοί από τους δοξασμένους του 21 (κυρίως δημιούργημα του Μεταξά και το Παπαδόπουλου) είχαν δάφνες, μόνο για το στιφάδο τους.

Η Επανάσταση του 1821, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο στο Ιάσιο της Ρουμανίας από τον Υψηλάντη

Η πρώτη μάχη στην Ελλάδα έγινε στις 16 Μαρτίου όταν ο Φιλικός Νικόλαος Σολιώτης χτύπησε τούρκους στο Αγρίδι.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ουδεμία σχέση είχε με την επανάσταση. Αποκαλεί στα απομνημονεύματά του τους επαναστάτες "χυδαίους και απαίδευτους"

Η Εκκλησία (όχι κάποιοι κληρικοί όπως ο Παπαφλέσσας) επίσης δεν είχαν σχέση με την Επανάσταση. Ο Γρηγόριος Ε, στις 23 Μαρτίου 1821,πλήρης προνομίων από τους τούρκους αφόρισε τους Επαναστάτες για να αποτρέψει τον κόσμο να συμπορευθεί.

Το άναμμα της Επανάστασης έγινε όταν ο Παναγιώτης Καρατζάς, ένας τσαγκάρης Φιλικός, κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο και να ελευθερώσει την Πάτρα. Χρησιμοποίησε μάλιστα την βράκα του για λάβαρο. Τον σκότωσαν οι έλληνες κοτσαμπάσηδες τον Αύγουστο γιατί δεν μπορούσαν να ελέγξουν τα πλήθη.

Δεν υπήρξε καμία Αγία Λαύρα. Στις αρχές Μάρτη του 1821, οι κοτσαμπάσηδες και οι προεστοί, συναντήθηκαν στην Αγία Λαύρα για να συζητήσουν τι θα κάνουν με την πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο τοποτηρητής του Χουρσίτ Πασά, να τον συναντήσουν στην Τριπολιτσά, για να τον βοηθήσουν ενάντια στους επαναστάτες. Συμφώνησαν να μην πάνε να κατευθυνθούν στα χωριά τους και να πράξουν κατά συνείδηση. Κάποιοι τελικώς είχαν.

Η 25η Μαρτίου ήταν ουσιαστικά το όνειρο του Υψηλάντη για την Επανάσταση. Πίστευε πως ο συμβολισμός της μέρας θα συνέγειρε τους έλληνες. Επειδή όμως προδόθηκε στους τούρκους, αναγκάστηκε να ξεκινήσει πιο νωρίς στη Ρουμανία.

Ο μύθος της 25ης προέκυψε από τον ομώνυμο πίνακα του Βρυζάκη που ήταν έργο μεταγενέστερο και έδειχνε τον Παλαιών Πατρών να ευλογεί το λάβαρο. Η ζωγραφική την εποχή εκείνη είχε και ένα ρόλο επικοινωνιακό-προπαγανδιστικό. Κάτι αντίστοιχο έγινε με το κρυφό σχολειό

Ζήτω το Έθνος λοιπόν.Αυτό που έκανε όσα μας απέκρυψαν

(Για την ιστορική αλήθεια διαβάστε Γιάννη Κορδάτο. Για μια καλή ενημέρωση, ένεκα των ημερών επισκεφθείτε τον http://atheofovos.blogspot.com)


Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΜΠΕΜΠΕΚΕΣ


Πρόκειται περί παρξηγήσεως. Η εκκλησία δεν αντιδρά στο "σύμφωνο συμβίωσης" για θρησκευτικούς,πολιτικούς, ιδεολογικούς λόγους.Οι Άγιοι Πατέρες, είναι ανοιχτόμυαλοι, και έχουν τα μάτια και τα αυτιά στραμμένα στην κοινωνία. Μοντέρνοι και θα έλεγα λίγο trendy.
Απόδειξη, πως όταν κλείνουν οι πόρτες της Ιεράς Συνόδου, αποκαλούνται με ψευδώνυμα, (Φρόσω, Σουλτάνα του Αιγαίου,Λουλούκα,Μπεμπέκα κλπ). Νομίζω πως είναι τα nickname τους, τα ψευδώνυμα τους στο διαδίκτυο. Μοντέρνοι άνθρωποι και όχι σκοταδιστές.
Ο λόγος λοιπόν που αντιδρούν στο να υπογράφεται ενώπιον ενός συμβολαιογράφου ένα σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων είναι οικονομικός και μόνο.
Αν θεσμοθετηθεί, η εκκλησία θα καταστραφεί οικονομικά, αφού σε κάθε μοναστήρι, εκτός από τον καντηλανάφτη, τον κηπουρό,τον μάγειρα, θα πρέπει να πληρώνει και έναν συμβολαιογράφο για τις εσωτερικές ανάγκες και μόνο.
Στο Άγιο Όρος δε,οι συμβολαιογράφοι μπορούν να πάρουν άνετα σύνταξη συντάσοντας συμβόλαια. Πολλά λεφτά.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Η ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΣΤΟ...CITY ΜΟΥ


Το 1978 ήμουν στην εφηβεία. Άγρυπνη εφηβεία. Δεν ξαπόσταινε. Και έρωτες, και ανησυχίες, και αμφισβήτηση και πιο πολύ υποσχέσεις. Έδινα και έπαιρνα, με τη βεβαιότητα πως είχαν εκστομιστεί αποκλειστικά για να δικαιωθούν στο πρόσωπό μου.

Τα θυμάμαι καμιά φορά όταν βλέπω τον γιό μου, να θεωρεί πως μοναδικές δυσκολίες στη ζωή είναι ο υπερσυντέλικος και ο έρωτας. Δύσκολα και τα δύο, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Γελάω και του το το λέω. Γελάει και αυτός και απλώς με λέει "γέρο".

Το 1978 λοιπόν κυκλοφόρησε το "Am Fenster", (Παράθυρο) των City, ενός ανατολικογερμανικού συγκροτήματος. Το κομμάτι με είχε ενθουσιάσει. Το άκουγα κάθε μέρα. Ο δίσκος είχε λιώσει. Ήταν το βιολί, η μελωδία, μα πιο πολύ ήταν το γεγονός πως ήταν ανατολικογερμανικό. Ένα συγκρότημα μιας σοσιαλιστικής χώρας, είχε κάνει ένα ροκ κομμάτι που ακουγόταν σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου τότε πιο αποστομωτικό, από κάθε άλλο επειχείρημα υπέρ του σοσιαλισμού. Και βολικό. Μαζί με τη Δυναμό Δρέσδης, οι City, ήταν το βαρύ πυροβολικό της σχεδόν παιδικής επιχειρηματολογίας, υπέρ του σοσιαλισμού.

Κάποιες φορές υπέρ της μεγάλης ιδέας της επανάστασης συνηγορούσαν και οι επιτυχίες όλων των αθλητριών της παλιάς DDR αλλά πρακτικά υστερούσαν για δύο λόγους. Είχαν, γένια και μουστάκι από τα αναβολικά . Όχι οι επιτυχίες, οι αθλήτριες.

Ώσπου εμφανίστηκε η Καταρίνα Βιτ. Ανατολικογερμανίδα, παγοδρόμος, πανέμορφη και για κάποιο άγνωστο λόγο οικεία. Το κακό ήταν πως δεν ήμουν και εγώ γι αυτήν. Ποτέ βέβαια δεν ξέρεις (λες;) Την ερωτεύτηκα.Τώρα βέβαια που βλέπω τη φωτογραφία της στα 42,(και στα 42) δεν πρέπει να ήταν μόνο γι αυτό. Για πρώτη φορά (Θέ μου ας είναι και η τελευταία) ερωτεύτηκα μια γυναίκα από μακριά. Η οποία παρέμεινε μακριά. Πολύ μακριά.

Την Καταρίνα την είχα συνδιάσει με τους City. Θυμήθηκα το τραγούδι των City (την Καταρίνα τη θυμάμαι πάντα) ακούγοντας την ελληνική (πιο ποπ) διασκευή του από το ελληνικό γκρουπ NOMISMA.

ΥΓ Ευχαριστώ τον συνοδοιπόρο Allu Fun Marx (http://afmarx.wordpress.com/) για την πρώτη αγαπημένη εκτέλεση


Get your own playlist at snapdrive.net!

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Α ΡΕ ΓΕΡΟ




Είμαι στο τραίνο. Απέναντί μου, είναι ένας γέρος. Χοντρό μπουφάν παρότι έχει ζέστη, γυαλιά που κατεβαίνουν σχεδόν ως την άκρη της μύτης. Μέσα από το κενό μεταξύ του σκελετού των γυαλιών και της μύτης του, στέλνει ματιές ανασηκώνοντας τα φρύδια. Κάθε φορά που κοιτά πάνω απ τα γυαλιά, σκύβει ελαφρά το κεφάλι σαν να κοιτά και να στοχεύει ταυτόχρονα. Ανασήκωμα φρυδιών, σκύψιμο, μορφασμός. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι γέροι στην ελληνκή επαρχία. Η κόρη του ματιού τους παίζει συνέχεια σαν να κάνει αγωνιώδη προσπάθεια να διαλύσει το γεροντικό θόλωμα, την ομίχλη της ηλικίας. Κάτι σαν υαλοκαθαριστήρες βλέματος. Μόλις βρουν αυτό που θέλουν, το μάτι ηρεμεί, και το βλέμα απλώνεται. Αν στραφείς εκεί που κοιτάνε, είναι σίγουρο πως θα απολαύσεις μια όμορφη γυναίκα να περνά.

Μουρντάρηδες τους λένε στα χωριά, νταβραντισμένους. Κάθονται στα καφενεία και στα 70, τα 80 τους, γατζώνονται από κανένα όμορφο κώλο που περνά για να κρατηθούν στη ζωή. Εισπράττουν κάτι ξεχασμένα ΦΠΑ έρωτα, αλλά χωρίς αγοραστική δύναμη πια. Τέτοιος είναι ο δικός μου γέρος στο τραίνο. Έχει σκανάρει το βαγόνι και κάποια στιγμή έχει ησυχάσει. Γελώ γιατί είμαι σίγουρος γι αυτό που έχει βρει. Και ξαφνικά χτυπά το κινητό του.

-Ναι έλα ρε Γιώργο; Τι έγινε ρε, καλά και εγώ.

Ακολουθούν γύρω στα 30 δευτερόλεπτα συμβατικής συνομιλίας, ώσπου ο γέρος εκστομίζει την ατάκα:

"Τι έκανες ρε Γιώργο. Είσαι καλά. Ρε σ αυτόν βαλσαμωμένο πουλί του δίνεις και του φεύγει απ τα χέρια, και τον εμπιστεύτηκες εσύ;"

Έχω πέσει κάτω απ τα γέλια. Μέχρι να κλείσει ο γέρος το τηλέφωνο και να ξαναψάξει τον στόχο ,μια τριαντάρα με χρώμα νυχιών ίδιο με αυτό των χειλιών και των παπουτσιών της (πάει άραγε με το παπούτσι και ζητά κραγιόν ή ανάποδα;) έχω πεθάνει στα γέλια.

Θυμήθηκα το περιστατικό, σήμερα που διαβάζω το βιβλίο ενός γνωστού νεοέλληνα συγγραφέα, και έχω πνιγεί μέσα στην αγωνία του να φτιασιδώσει ένα λεκτικό σχήμα που να αποδίδει πετυχημένα και εντυπωσιακά την πραγματικότητα, αλλά αποδίδει μόνο την τρικυμία του μυαλού του. Να μπορούσαν όλοι αυτοί οι μουρντάρηδες, οι αμόρφωτοι σοφοί άνθρωποι, να γράψουν βιβλίο! "Βαλσαμωμένο πουλί του δίνεις και του φεύγει απ τα χέρια"Απλά και στακάτα. Δεν έχω ακούσει να αποδίδεται καλύτερα η ανικανότητα κάποιου με λέξεις. Λαική θυμοσοφία όχι περικοκλάδες.Απόσταγμα ζωής όχι Πρόζακ.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΥΦΛΩΝΕΙ


Είμαι πόρνος. Μόνο σας παρακαλώ Άγοι Πατέρες, μην το πείτε στη μάνα μου που πιστεύει πως μεγάλωσε έναν τίμιο και αξιοπρεπή άνθρωπο. Είχα πολλές σχέσεις εκτός θρησκευτικού γάμου, και για σας έχω κάνει πορνεία. Δεν θυμάμαι αλήθεια, κανένας να με πλήρωσε για τις σχέσεις που είχα στη ζωή μου, παρά μόνο με αγάπη.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλη ζωή, παράδεισος και κόλαση, αλλά αν υπάρχει εγώ θα είμαι στον παράδεισο. Γιατί την κόλαση την έχετε reserve εδώ και δυό χιλιάδες χρόνια.

Εσείς που ποντάρετε στην μεταφυσική αγωνία του αγνώστου, για να οικοδομήσετε έναν απειλητικό κόσμο, γεμάτο δαίμονες, ενοχές, τέρατα, τιμωρίες αλλά τίποτα καλό. Ακόμα και το καλό, αυτό που ονομάζετε καλό, προαπαιτεί εξευτελισμό, ταπείνωση, αίμα. Για να μην μιλήσουμε για υποκρισία. Αλήθεια Άγιοι Πατέρες ο Θεός γίνεται καλός μαζί μας , αν κάψουμε μερικά γραμμάρια παραφίνης και ένα φυτίλι;

Αφήστε τον Θεό στην άκρη. Στ όνομά του, στήσατε Ιερές Εξετάσεις, βυζαντινές ίντριγκες, αγχόνες και μια μεγάλη βιομηχανία που αλέθει φόβο και παράγει χρήμα.

Λέτε πως έχετε τόσες μεγάλες διαφορές με τις άλλες θρησκείες, για τις οποίες είσαστε έτοιμοι να πέσετε στην πυρά ή να ρίξετε τους άλλους (το δεύτερο το προτιμάτε είμαι βέβαιος).

Γιατί όμως μέσα στις τόσες διαφορές σας, είσαστε όμοιοι σε ό,τι διαιωνίζει την κυριαρχία σας; Εξασφαλίζετε την θρησκευτική σας πελατεία όταν οι άνθρωποι είναι βρέφη και ασυνείδητοι. Έτσι μεγαλώνουν θεωρώντας φύση τους την συγκεκριμένη θρησκεία. Δεν τολμούν να την αμφισβητήσουν γιατί έχετε περάσει στο υποσυνείδητό τους την τιμωρία που θα είναι το αποτέλεσμα της αμφισβήτισης. Δεσποτάδες, μουλάδες , ραβίνοι, εκπροσωπείτε το Θεό, αλλά η δύναμή σας πηγάζει αποκλειστικά από την χρήση της τιμωρίας ως απειλή, από την ύπαρξη του διοβόλου δηλαδή.

Λέτε πως ο Θεός δεν παρεμβαίνει στους ανθρώπους αλλά τους βάζετε να δίνουν περιουσίες και να κάνουν τάματα για να έχουν την εύνοιά του. Δεν ταυτίσατε ποτέ τον καλό άνθρωπο με τη γνώση, την αξιοπρέπεια, την προσφορά, την κοινωνική ανησυχία, αλλά με τον ταπεινωμένο, τον άβουλο τον θρησκόληπτο, τον σκοταδιστή.

Η πνευματικότητά σας δεν περιορίστηκε ποτέ στη λάμψη του φωτοστέφανου αλλά ένοιωθε άνετα με αυτή του χρυσού. Δεσποτάδες, μουλάδες, ραβίνοι. Οι διαφορές σας είναι στο εποικοδόμημα. Στη βάση έχετε χτίσει με τα ίδια υλικά.

Για να μιλήσουμε μόνο για τα γενικά, και να μην πάμε στα ειδικά. Στο τι είναι πορνεία και τι σχέση έχετε μαζί της. Και με την παιδεραστία,την παιδοφιλία, τις παρτούζες στα μοναστήρια,και τον εκμαυλισμό νέων ανθρώπων.

Εγώ ο πόρνος στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, πλήρωσα και πληρώθηκα με αγάπη. Μόνο. Νομίζω πως κάτι τέτοιο θέλει ο Θεός αν υπάρχει. Εσείς στις σχέσεις σας με το Θεό και με τους ανθρώπους;

Όπως έλεγε και ένας παπάς στο κατηχητικό, η μαλακία τυφλώνει. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας.

ΥΓ Επειδή δεν τα πάτε και τόσο καλά με την Ιστορία, (δεν σας βολεύει και σας εκθέτει) ο θρησκευτικός γάμος ήταν το αποτέλεσμα της συναλλαγής ενός αυτοκράτορα του Βυζαντίου με τους δεσποτάδες. Τον επέκριναν για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, και αυτός για να τους κλείσει τα στόματα, τους έδωσε το δικαίωμα να ορίζουν τα των σχέσεων των ανθρώπων με θρησκευτικό τρόπο (και με το αζημίωτο τότε και πάντα). Μέχρι τότε ο γάμος ήταν μια πολιτική τελετή

Επίσης να σας θυμίσω, πως όταν ο αγαπητός στην Ιεραρχία Γεώργιος Παπαδόπουλος (ναι αυτός της Επαναστάσεως), με νόμο που διήρκησε μία νύχτα και μόνο γι αυτόν, χώρισε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε την γκόμενά του Δέσποινα, δεν ήταν πόρνος αλλά ευλογημένος από εσάς.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


'Ηρθε η ώρα να αποκαλύψω αυτό που προσπαθούν να εξηγήσουν, πολιτικοί, αναλυτές, δημοσκόποι, πολιτειολόγοι (αυτό το τελευταίο δεν ξέρω τι είναι αλλά τέτοιος λέει πως είναι ο Ζουράρις, άρα είναι κάτι πολύ σπουδαίο).
Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μου το εκμυστηρεύτηκε φίλη, άνθρωπος μεγάλης εμπιστοσύνης.
Η τελευταία δημοσκόπηση , έγινε την περίοδο της Αποκριάς. Ως γνωστόν την περίοδο εκείνη οι έλληνες λένε πως νηστεύουν (αλλά δεν το κάνουν) και πως δεν πίνουν (αλλά το κάνουν)
Οι δημοσκόποι λοιπόν που βρέθηκαν για παράδειγμα στη Θεσσαλία, συνάντησαν ανθρώπους που μόλις είχαν ξεκινήσει το γλέντι με τσίπουρα, (εις την Θεσσαλικήν τσίπρα) προσπαθώντας να εκμαιεύσουν την λεγόμενη πρόθεση ψήφου. Ιδού λοιπόν τι έγινε.

Νεαρή δημοσκόπος: Θα μου πείτε τι θα ψηφίσετε
Καρδιτσιώτης: Άστα αυτά ρε πιδίμ, κάτσε να πιείς ένα
Νεαρή δημοσκόπος: Δεν γίνεται, ευχαριστώ, πείτε μου αν θέλετε τι θα ψηφίσετε
Καρδιτσιώτης: Ω ρε κουλτσίδα είσι. Κάτσι ρε να πιείς ένα τσιπρου...
Νεαρή δημοσκόπος: Δεν πίνω, πρέπει να συμπληρώσω το ερωτηματολογιο. Θα μου πείτε τι ψηφίζετε
Καρδιτσιώτης: Ρε που μπλέξαμι. Τι ψηφίζουμι, δε βλεπς, τσιπρα ψηφίζουμι τσι κανένα λουκανκο
Αυτό ήταν. Η λέξη τσίπρα, ομόηχη του Τσίπρας, κατεγράφη ως πρόθεση ψήφου η οποία με τη σειρά της δημιούργησε το φαινόμενο Τσίπρα. Απλά πράγματα.
Τώρα αν θέλει ο Γιωργάκης να μάθει πόσοι είναι οι πραγματικοί ψήφοι του Τσίπρα, πρέπει να κάνει αναγωγή.
Τουτέστιν, να αφαιρέσει απ τις ψήφους που έχουν δηλωθεί ως ψήφοι Τσίπρα, τα τσίπρα που ήπιαν αυτές τις μέρες οι καρδιτσιώτες.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΤΟΜΠΟ(ΜΠΟ)ΛΑ


Και έγινε αυτό που θα γινόταν. Μετά από έναν εκδοτικό πόλεμο, ο οποίος ανακάλυψε διάφορες προφάσεις για να εξελιχθεί, η εφημερίδα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πουλήθηκε. Η οικογένεια Μπόμπολα αγόρασε το 70%.

Ο Θέμος και ο Μάκης, αφού έκαναν την μεγάλη αντιπαράθεση ,όχι βέβαια με το σύστημα, μεταξύ τους,βγήκαν από την μπανιέρα για να πάνε στην τράπεζα να καταθέσουν το χρήμα (νόμιμα αυτή τη φορά).

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπήρξε μια εφημερίδα που ανέτρεψε προσωρινά τουλάχιστον τις εκδοτικές ισορροπίες. Την ώρα που ο Τύπος ήταν σε κρίση, (και οι εκδότες ακόμη περισσότερο), το ΘΕΜΑ έπιασε τα 200.000 φύλα με μια συνταγή εντελώς καινούρια. Ολίγον από γκόσιπ, "αποκάλυψη", στοχοποίηση ανθρώπων που μέχρι τότε ήταν εκτός βολής (Νατάσα),και τηλεοπτικά πρόσωπα. Καθιέρωσε το κουτσομπολιό που μπορούσε να αντέξει και ο πολιτικά προβληματισμένος.

Οι τρεις συνεκδότες του ΘΕΜΑΤΟΣ, δεν έπαιζαν με τα κόμματα. Έπαιζαν με τα δικά τους πρόσωπα μέσα στα κόμματα. Δημιούργησαν το δικό τους κύκλο και τους δικούς τους συσχετισμούς. Υπήρξαν πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες, που γονάτισαν από τις επιθέσεις της εφημερίδας. Όχι γιατί δεν είχαν την δύναμη να τις αντιμετωπίσουν, αλλά γιατί ήταν ανέτοιμοι. Μέχρι τότε ήταν στο απυρόβλητο.

Το ΘΕΜΑ έγινε ενοχλητικό, όχι βέβαια με καμία έννοια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αλλά με αυτή "των μη ορίων". Οι εκδότες του ήταν απρόβλεπτοι και μπορούσαν να χτυπήσουν προς κάθε κατεύθυνση. Είχαν εντελώς διαφορετική αντζέντα

Οι παραδοσιακοί εκδότες, δεν έχαναν μόνο φύλλα, αλλά και επιρροή. Το κέντρο ισχύος άρχισε να μετατοπίζεται. Δεν μπορούσαν ούτε καν να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους από τις επιθέσεις. Έπρεπε επίσης να μπουν σε μια κούρσα με μεγάλο κόστος, για να αντέξουν την πίεση του ΘΕΜΑΤΟΣ (προσφορές ,ακριβά DVD πρώτης προβολής, νέα ένθετα)

Η ευκαιρία να χτυπήσουν το ΘΕΜΑ δόθηκε όταν Θέμος και Μάκης, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί, έχασαν το μέτρο και έκαναν άγαρμπες κινήσεις , που δεν θα έκαναν ποτέ οι παραδοσιακοί εκδότες.

Τα 5,5 εκατομμύρια του Θέμου,( πιθανή κρυφή χρηματοδότηση από άνθρωπο που ήθελε να μπει κρυφά στην εφημερίδα) και η διάδοση της είδησης προς την πλευρά Μάκη, ήταν αρκετά.

Εδώ και μήνες ήταν δεδομένο πως το ΘΕΜΑ θα είχε αργά ή γρήγορα θέμα.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, μεγαλομέτοχος του ΒΗΜΑΤΟΣ, πίστευε πως θα κατάφερνε να αρπάξει το αντίπαλο ΘΕΜΑ. Οι σχέσεις του με το Μαξίμου, και οι κοινές δουλειές με κάποιους από τους ενοίκους του, τον έκανε να έχει κάθε λόγο για να θέλει την κατάρευση ή την αγορά του.

Τελικώς έγινε Τομπόμπολα. Τόμπολο με τη συμμετοχή Μπόμπολα. Οι τρεις σωματοφύλακες του ΘΕΜΑΤΟΣ πούλησαν στον Μπόμπολα ο οποίος είναι από τους λίγους που διαθέτουν ζεστό χρήμα.

Ο Μπόμπολας είναι από τους νταβαντζήδες που κατονομάστηκαν από τον πρωθυπουργό. Ο Μπόμπολας έκανε μετωπική επίθεση στον Καραμανλή και το Ρουσόπουλο, όταν ο δεύτερος αθέτησε όσα είχε υποσχεθεί και κατέβασε τον νόμο για τον βασικό μέτοχο, που χτυπούσε αποκλειστικά και μόνο την οικογένεια Μπόμπολα και τη συμμετοχή της στο MEGA.

(Την εποχή εκείνη η Μάρα Ζαχαρέα Ρουσοπούλου, είχε γίνει παρουσιάστρια του δελτίου του καναλιού του Μπόμπολα ως επικύρωση της καλής σχέσης. Ο κουμπάρος του Ρουσόπουλου και σύμβουλος του Μπόμπολα, Αντώνης Δελατόλας,είχε πείσει τον γηραιό εκδότη πως η τοποθέτηση της Μάρας ήταν η εγγύηση πως όλα θα πάνε καλά.
Η κυβέρνηση δεν έκανε όσα άφηνε να εννοηθούν ο Ρουσόπουλος προς την πλευρά Μπόμπολα, κατέβασε τον νόμο περί βασικού μετόχου, και ξεκίνησε ο πόλεμος. Και η αποπομπή Μάρας βεβαίως. Με αντίστοιχη συμφωνία η κυρία Ζαχαρέα πήγε αργότερα στον Άλφα. Σεμνά, ταπεινά και αξιοκρατικά )

Το θέμα πλέον είναι, πως η αγορά του ΘΕΜΑΤΟΣ, αλλάζει τους συσχετισμούς στον Τύπο. Ο Μπόμπολας εξακοντίζει τον Λαμπράκη, -ο οποίος έχει ήδη αρκετά προβλήματα- γίνεται ο ισχυρός στο MEGA και ξαναμοιράζει αν όχι την πίτα, την τράπουλα.

Ο Λαμπράκης θα αναζητήσει τις δικές του συμμαχίες για να αντέξει -μάλλον με την οικογένεια Αγγελοπούλου- και μοιραία θα πάμε προς μια νέα κατάσταση. Τα εκδοτικά συγκροτήματα που επί δεκαετίες χρησιμοποιούν τα Μέσα Ενημέρωσης που διαθέτουν ως μοχλό πίεσης για τις άλλες δραστηριότητές τους, γίνονται και αυτά κομμάτι της κρίσης.

Η διεθνής εμπειρία δίχνει πως η τάση είναι οι συγχωνεύσεις των συγκροτημάτων. Αλλά όπως και σε όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, και αυτό μάλλον θα γίνει στρεβλά. Και επώδυνα

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ




Ρίξτε μια ματιά για να γελάσετε.
Μπορείτε νοητά να αντικαταστήσετε την ιταλική σημαία στο βίντεο με την ελληνική ,για να γελάσετε περισσότερο ή για να βροντοφωνάξετε "η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν θα μας την πάρουν οι άγριοι"
(Το βιντεάκι το δανείστηκα από το φίλο Λωτοφάγο http://lotofagus.blogspot.com)

Α...ΧΡΗΣΤΟΣ


Ο Καραμανλής δεν είναι Άχρηστος (από το α+ Χρήστος)
Τώρα που ο Χρήστος Ζαχόπουλος, συνήλθε τόσο , ώστε να μπορεί ακόμη και να καταθέσει στον ανακριτή, λέτε ο πρωθυπουργός μετά της συζύγου του, θα διαβεί την πόρτα του νοσοκομείου, για να δει τον παλιό φίλο;

Νομίζω πως ο κύριος Καραμανλής σαν φιλότιμος που είναι (με την έννοια του όρου όπως τον χρησιμοποιεί ο Ψωμιάδης) , και σαν φίλος (πάλι με την έννοια του όρου που χρησιμοποιεί ο Ψωμιάδης) ,θα φανεί γενναίος ( αυτό το λέει ο Παπαθεμελής). Δεν θα φανεί χάχακας (όπως το εννοεί ο Ζουράρις) , ούτε χαρτογιακάς (που θάλεγε και ο Καρατζαφέρης).

Θα κάνει την κίνηση σαν άντρας (τώρα αυτό... όπως το εννοεί ο καθένας)

Ουδέν σχόλιο (που λέει με πολλές έννοιες ο Ρουσόπουλος)

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ




Κάποτε έλεγαν πως πολιτική, είναι η τέχνη να αλλάζεις τον κόσμο. Μέχρι που ο κόσμος άλλαξε μόνος του, και έμειναν μερικές χιλιάδες να ψάχνουν τέχνη.

Κάποιοι άλλοι είπαν πως πολιτική, είναι η τέχνη του εφικτού. Μέχρι που το ανέφικτο έγινε πραγματικότητα μέσα απ την πολιτική. Ένας ηλίθιος όπως ο Μπους κυβερνά τον κόσμο, ένας αναπάγγελτος όπως ο Καραμανλής θέλει να μας βγάλει στη σύνταξη αργότερα γιατί ο άνθρωπος πρέπει να δουλεύει πολύ , και ο Γιωργάκης διοικεί ένα κόμμα που θα θελε να διαλύσει.

Τελικά έχω την εντύπωση πως η πολιτική είναι χειρισμοί αφ υψηλού. Σαν αυτό που έκανε ο Ζαχόπουλος. Να πέφτεις απ τον τέταρτο όροφο δηλαδή, και να κοντεύουν να πεθάνουν ή να τρελαθούν όλοι οι άλλοι εκτός από σένα.


Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

VETO

Κύριε πρωθυπουργέ.

Πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και των ημερών.

Να δείξετε αποφασιστικότητα και να μην υπολογίσετε το κόστος.

Να κάνετε αυτό που ζητά όλη η χώρα αυτές τις μέρες.

Μην ακούτε τις σειρήνες που σας προτείνουν άλλα πράγματα.

Τώρα VETO



       ΟΥΖΟ VETO ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

(Καλά για μεζεδάκια δεν προτείνω, τα ξέρετε εσείς αυτά!)

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ο ΑΝΗΘΟΥΛΗΣ


Καταθέτοντας στη δίκη της 17 Νοέμβρη, για τον παλιό του φίλο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο Κώστας Ζουράρις, είπε πως οι φίλοι του τον αποκαλούν Ανιθούλη.
Άλλοι διευκρίνισε το γράφουν με -η (Ανηθούλης) εννοώντας χωρίς ήθος, και άλλοι με -ι (Ανιθούλης) εννοώντας χωρίς ιθαγένεια.Οι φίλοι του προφανώς ξέρουν καλύτερα.
Οι υπόλοιποι απλώς υποθέτουμε. Πως κάποιος άνθρωπος που διετέλεσε στο ΚΚΕ εσωτερικού βρίζοντας το ΚΚΕ, μετά κατέβηκε υποψήφιος με το ΚΚΕ, στη συνέχεια με τη Ν.Δ, τον ΠΑΟΚ, τα φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ, τον Χριστόδουλο, την Νεορθοδοξία το ΛΑΟΣ και με όποιον εν πάσι περιπτώσι του παρείχε ένα κάποιο χειροκρότημα, δεν είναι ανιθούλης αλλά μαιντανούλης.

Αλλά ο άνθρωπος ο οποίος βγαίνει στο βήμα ποντάροντας στο θυμικό, την αγραμματοσύνη και την οργή του κόσμου, για να πάρει το χειροκρότημα είναι άλλο πράγμα.

Ο "επιστήμονας" που εφευρίσκει τον διχασμό για να γίνει αυτονόητα ηγέτης της μιας πλευράς, που μιλάει για "την χαβούζα και το κράτος των Αθηνών" όταν εννοεί τη γραφειοκρατία, και την απάνθρωπη πολιτική που χτυπάει όλη τη χώρα και όχι τη Θεσσαλονίκη μόνο (τα υπηρετήσατε και τα δύο άλλωστε κύριε Ανηθούλη), λέγεται αλλιώς.

Ο "προοδευτικός" που ποντάρει στα πιο βάρβαρα ένστικτα , αυτά του αισχρού εθνικισμού, για να πάρει μια παράταση η ξεπεσμένη δημόσια εικόνα του, είναι άλλο πράγμα Ανηθούλη μου (εγώ επιμένω να το γράφω με -η όπως βλέπεις).

Είναι απλώς ένας φιλέλληνας.
Εκτός αν έχει άλλη άποψη ο γιατρός...

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ


Σήμερα οι έλληνες θα κάνουν ό,τι συνηθίζουν να κάνουν κάθε μέρα. Αλλά οι πολύ, μα πάρα πάρα πολύ έλληνες, θα πάνε στα συλλαλητήρια. Γιατί οι πολύ μα πάρα πάρα πολύ έλληνες, θέλουν να βροντοφωνάξουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική, ο Μεγαλέξανδρος ήταν έλληνας (προφανώς από τους πολύ μα πάρα πάρα πολύ έλληνες), και ίσως πουν και καμιά καλή κουβέντα για την αδελφή του τη Γοργόνα που ευτυχώς δεν πρόλαβαν να μαγαρίσουν οι Σκοπιανοί ακόμα.

Στα συλλαλητήρια θα παραβρεθούν οι γνωστοί ,πολύ μα πάρα πάρα πολύ έλληνες.


Παναγιώτης Ψωμιάδης :η σχέση του με την Ιστορία του Μ Αλεξάνδρου είναι εμφανής για όσους έχουν δει αναπαραστάσεις του στρατηλάτη πάνω στον Βουκεφάλα. Φτυστός. Ο Βουκεφάλας


Άνθιμος: Ιεράρχης γενναίος και ειλικρινής και φιλαλήθης. Μια από τις μεγάλες του αλήθειες ήταν πως 25 ιεράρχες ήταν δικοί του και θα τον ψήφιζαν για αρχιεπίσκοπο. Μια άλλη είναι πως αι κομμουνισταί δεν είναι ελληνες


Ζουράρις: αυτός και αν είναι έλληνας, αφού έχει περάσει απ όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Η κατάληξη του ονόματός του δε, με το αρχαιοπρεπές -ις αντί για -ης παραπέμπει σε κάτι μεγάλο (Χατζηδάκις, Θεοδωράκις)


Καρατζαφέρης: πολύ μα πάρα πάρα πολύ έλληνας αναντάμ παπαντάμ όπως δηλώνει και το μισό τούρκικο (καρά) και το μισό αλβανικό (τζαφέρη) όνομά του.


Μετά τις διαδηλώσεις, οι πολύ μα πάρα πάρα πολύ έλληνες, θα πάνε να πάρουν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια, όπου μετέχουν της (δωρεάν) ελληνικής παιδείας, για να καταφέρει να μείνει η Μακεδονία ελληνική. Ρε γαμώτο


Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αν σας ενοχλεί αυτό το βλέμμα, είναι γιατί για μια ακόμη φορά κλείσατε τα μάτια. Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα. 19 παιδιά. Δεν είναι τα δικά σας ευτυχώς. Ακόμα.
Το Ισραήλ δεν θα απολογηθεί σε κανέναν για το έγκλημα. Θα συνεχίσει να εγκληματεί, μέχρι το έγκλημα να γίνει φύση μας. Και τότε θα είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Και μεις θύματα.

(Για μια ακόμη φορά τα ελληνικά κανάλια δεν έδειξαν ούτε πλάνο. Βουτηγμένα στον επαρχιωτισμό τους και στην ανοησία τους. Οι τηλεστάρ επέστρεψαν στα σπίτια τους, αγκάλιασαν τα παιδιά τους, και αναλογίστηκαν τη δική τους μάχη. Αυτή στην οποία η λογική και η ενημέρωση αυτοκτονούν πέφτοντας απ τα τηλεπεράθυρα)

ΤΑ ΣΤΡΙΝΓΚ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Ο Εθνικός Κλόουν χτύπησε πάλι. Ο Νομάρχης κατάφερε (χωρίς να πέσει αυτή τη φορά) να εμφανιστεί μπροστά στο Λαό του, έφφιπος. Ένας Μεγαλέξανδρος, ένας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προς το πιο ισπανικό. Πώς είπατε; Σάντσο Πάντσα; Όχι Ζορό. Μασκαράς όπως του ταιριάζει. Η μόνη ειλικρινής εμφάνιση.

Αυτή τη φορά, δεν μασκαρεύτηκε τον πατριώτη, γιατί έπρεπε να γλείψει τον Λαζόπουλο (μην πειράζεται τον Καραμανλή και το Λαζόπουλο είπε)

Ο εκλεκτός του λαού, που διοργανώνει εθνικές φιέστες για να πουλάει σημαίες ο αδελφός του, στις οποίες εκδηλώσεις το catering το αναλαμβάνει η εταιρεία της γυναίκας του και την επικοινωνιακή πολιτική δύο εταιρείες της ξαδέλφης του.

Απλά πράγματα. Ο υπερπατριωτισμός ήταν πάντα αγοραίος. Τζουκ Μποξ. Κέρμα και τραγούδι, επιταγή και κραυγή. Και ήταν πάντα και εκβιαστικός. Δώστε μου για να σταματήσω να λέω. Έτσι κύριε Νομάρχη; Έτσι δεν εξηγείται η δυνατότητά σας να την πέφτετε στον Καραμανλή; Γιατί το DVD, μπορεί να το εξαφανίσουν. Εσείς όμως είσαστε DVD ζωντανό. Έργα και ημέρες. Πού , πότε και με ποιόν... Τέλος

ΣΑΡΚΑ-ΣΜΟΣ






...και καλή εβδομάδα

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΙΤΟΥΡΕΣ



Παρακολουθώ κάποιους μακεδονοπίτουρες, να επιχειρηματολογούν στα τηλεπαράθυρα, για την ανάγκη κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων για την Μακεδονία. Είναι οι ίδιοι που επί χρόνια αντιμετωπίζουν κάθε διεκδίκηση και κινητοποίηση για σοβαρά θέματα στη χώρα αυτή, σχεδόν ως ποινικό αδίκημα. Τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό τις αποκαλούν υποκεινούμενες. Τους μαθητές που κατεβαίνουν στο δρόμο ζητώντας να υπάρξουν πτυχία παιδείας σε αυτή τη χώρα τους λένε αλήτες.Και τώρα ξαφνικά καλούν στο πεζοδρόμιο γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει. Βέβαια και κινδυνεύει. Δεκαετίες τώρα. Αλλά όχι από τα Σκόπια. Απ τις κυβερνήσεις της, τις πολιτικές τους και κυρίως του ελληναράδες. Τους εργολάβους πατριωτισμού.

Αυτούς που κοιμούνται με το όνειρο του Μεγαλέξανδρου και ξυπνούν με τον Καρατζαφέρη και τον Καραμανλή. Αυτούς που εκστρατεύουν τρις ημηρεσίως μετά το φαγητό για να πάρουν τον Σαγκάριο ποταμό, προφανώς για να τον μολύνουν όπως μόλυναν τα ελληνικά ποτάμια. Όσους επικαλούνται τα σύνορα μιας Μεγάλης Ελλάδας για να κρύψουν τα σύνορα μιας στενής Ελλάδας που έχουν δημιουργήσει.

Αυτούς που η οραματική τους Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει στα γραφεία του τοπικού βουλευτή όπου παρακαλάνε για το ρουσφετάκι.Εκείνους που βγαίνουν στο δρόμο με πολεμικά τραγούδια γιατί τα άλλα της Τούλας της τραγουδιάρας δεν μπορούν να τα τραγουδήσουν στην εθνική διαδήλωσις.

Αυτούς που σηκώνουν σημαίες και σταυρούς. Με το ένα τυλίγουν την υποκρισία τους και στο άλλο σταυρώνουν την αλήθεια.

Πατριώτης είναι όποιος βγαίνει στο δρόμο μπας και περισωθεί τίποτα από την Ελλάδα που αγκομαχά κάτω απ τα λαμόγια, τους εισπράκτορες, και τους ανόητους.Τι να την κάνετε ρε πατριώτες την Πόλη και την Αγιά Σοφιά; Τόσες πολεοδομίες, εφορίες και ΔΕΚΟ έχετε για να κλέβετε. Θέλετε να χτίσετε κι άλλες;

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ


(Στο Θέμο,το Μάκη, τον Νικολάκη,τον Γιωργάκη,τον Κωστάκη αλλά και στον Τράγκα που δεν πρόλαβε να γίνει κάτι σε -άκης λόγω ηλικίας)


Έχω βαρεθεί να με ταλαιπωρούν διάφοροι τύποι, με άγνωστα ονόματα αλλά γνωστά υποκοριστικά,πάντα σε πλήρη αντίθεση με τη μεγαλομανία τους (κάποιο λάθος της μαμάς που το πληρώνουμε όλοι)
Συμβαίνει συχνά στη χώρα αυτή, μέτρο να γίνονται οι μέτριοι. Αλλά χάσαμε και αυτό ακόμη το μέτρο. Ψάχνουμε να το βρούμε στο βούρκο, ελπίζοντας πως θα έχουμε την τύχη να μην λασπωθούμε πολύ.

Για όσους αναρωτιούνται αν πιάσαμε πάτο, όχι δεν πιάσαμε. Υπάρχουν και χειρότερα. Αυτά που επιτρέπουμε...