Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ


Εδώ και δύο μέρες, τα κανάλια ,όταν αναφέρονται στην υπόθεση του ντόμπινγκ, παίζουν πλάνα από την Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών, αλλά με συννεφάκι (κάλυψη) στα πρόσωπα των αθλητών. Ο λόγος είναι προφανώς η εφαρμογή του νόμου, που απαγορεύει να δείχνονται πρόσωπα ανθρώπων που κατηγορούνται πριν καταδικαστούν. Επίσης η αποφυγή συγχύσεων και ταύτισης των ανθρώπων που φαίνονται στα πλάνα με το ντομπάρισμα. Δεν έχω δει πιο γελοία εφαρμογή νόμου αλλά και πιο συμβολική. Όλο αυτο το σύννεφο εθνικής υπερηφάνειας στο οποίο πετάγαμε, έχει ξαφνικά μετατραπεί σε σύννεφο που καλύπτει τα πρόσωπα των υποδίκων. Πίσω του μπορείς να φανταστείς όλα τα πρόσωπα των νικητών που έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν απ το βάθρο.

Θα ξανατολμήσει κανείς να παίξει εκείνο το "κάτσε κάτω από την μπάρα;". Μάλλον όχι.

Οι εταιρείες θα αρχίσουν αθόρυβα να αποσύρουν τις διαφημίσεις από τα μυώδη στήθη των άλλωτε εθνικών ηρώων, οι πολιτικοί να καταχωνιάζουν τις φωτογραφίες που κάποτε διαγκωνίστηκαν για να βγάλουν μαζί τους και κανείς δεν θα θέλει να θυμάται πως όλα αυτά έγιναν "για την Ελλάδα ρε γαμώτο". Με ρώσους "ειδικούς", κινέζικα χάπια αλλά για την Ελλάδα.

Οι ανόητοι προς το παρόν έχουν εξακοντίσει την επιχειρηματολογία της συνωμοσίας. "Μας εκδικούνται οι Αμερικάνοι για το βέτο" ή "δηλητηρίασαν τα παιδιά μας χωρίς να το ξέρουν". Είναι η μεταβατική περίοδος που έχει ανάγκη ο ανόητος, μέχρι να επιστρέψει στη σίγουρη ακλόνητη βάση του. Τη συντήρηση. Τότε ο Πύρρος θα ξαναγίνει κωλοαλβανός, ο Κακιασβίλι βρωμογεωργιανός και ο ανόητος θα σκίζει τα ιμάτιά του όταν κανένας ξαναμμένος πιτσιρικάς "προσβάλει" την ελληνική σημαία καίγοντάς την. Φευ.

6 σχόλια:

Βάσκες είπε...

"Μας εκδικούνται οι Αμερικάνοι για το βέτο" ή "δηλητηρίασαν τα παιδιά μας χωρίς να το ξέρουν"

χεχεχε αυτά μας αξίζουν, αφού αυτά λέμε.

Βάσσια είπε...

"Τότε ο Πύρρος θα ξαναγίνει κωλοαλβανός, ο Κακιασβίλι βρωμογεωργιανός και ο ανόητος θα σκίζει τα ιμάτιά του όταν κανένας ξαναμμένος πιτσιρικάς "προσβάλει" την ελληνική σημαία καίγοντάς την. Φευ. "

Ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο Άλλε.

Ας διαχειριστούν την υπόθεση με σοβαρότητα, γιατί αν αληθεύουν και οι πληροφορίες, ήταν επικίνδυνα και για την υγεία των αθλητών.

Φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πάει κι αυτό στα "αζήτητα".

Καλησπέρα

roula karamitrou είπε...

...και θα τους αναλώσουμε τους πρώην εθνικούς ήρωες, βορά στην εθνική εμμονή για σίγουρες κι εύκολες νίκες, έως ότου ανακαλύψουμε τα επόμενα ταλέντα, καθαρά άσπιλα, παθιασμένα για αγώνες και αναγνώριση...έτοιμα για τη νέα ντόπα.
Είμαστε, τόσο χαμένοι στην καθημερινότητά μας, που αυτές οι νίκες...είναι μια λύση κι ας κοστίζουν ανθρώπους:(

Κούκος είπε...

Άλλε,
εξέφρασες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτά που σκέφτηκα χτες βλέποντας τις ειδήσεις. Μπράβο σου!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριταί!"

mao tse tung είπε...

ρε συ αφού έχουν φαξ από την (τ)Σου-Λί! :)