Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΙΤΟΥΡΕΣ



Παρακολουθώ κάποιους μακεδονοπίτουρες, να επιχειρηματολογούν στα τηλεπαράθυρα, για την ανάγκη κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων για την Μακεδονία. Είναι οι ίδιοι που επί χρόνια αντιμετωπίζουν κάθε διεκδίκηση και κινητοποίηση για σοβαρά θέματα στη χώρα αυτή, σχεδόν ως ποινικό αδίκημα. Τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό τις αποκαλούν υποκεινούμενες. Τους μαθητές που κατεβαίνουν στο δρόμο ζητώντας να υπάρξουν πτυχία παιδείας σε αυτή τη χώρα τους λένε αλήτες.Και τώρα ξαφνικά καλούν στο πεζοδρόμιο γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει. Βέβαια και κινδυνεύει. Δεκαετίες τώρα. Αλλά όχι από τα Σκόπια. Απ τις κυβερνήσεις της, τις πολιτικές τους και κυρίως του ελληναράδες. Τους εργολάβους πατριωτισμού.

Αυτούς που κοιμούνται με το όνειρο του Μεγαλέξανδρου και ξυπνούν με τον Καρατζαφέρη και τον Καραμανλή. Αυτούς που εκστρατεύουν τρις ημηρεσίως μετά το φαγητό για να πάρουν τον Σαγκάριο ποταμό, προφανώς για να τον μολύνουν όπως μόλυναν τα ελληνικά ποτάμια. Όσους επικαλούνται τα σύνορα μιας Μεγάλης Ελλάδας για να κρύψουν τα σύνορα μιας στενής Ελλάδας που έχουν δημιουργήσει.

Αυτούς που η οραματική τους Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει στα γραφεία του τοπικού βουλευτή όπου παρακαλάνε για το ρουσφετάκι.Εκείνους που βγαίνουν στο δρόμο με πολεμικά τραγούδια γιατί τα άλλα της Τούλας της τραγουδιάρας δεν μπορούν να τα τραγουδήσουν στην εθνική διαδήλωσις.

Αυτούς που σηκώνουν σημαίες και σταυρούς. Με το ένα τυλίγουν την υποκρισία τους και στο άλλο σταυρώνουν την αλήθεια.

Πατριώτης είναι όποιος βγαίνει στο δρόμο μπας και περισωθεί τίποτα από την Ελλάδα που αγκομαχά κάτω απ τα λαμόγια, τους εισπράκτορες, και τους ανόητους.Τι να την κάνετε ρε πατριώτες την Πόλη και την Αγιά Σοφιά; Τόσες πολεοδομίες, εφορίες και ΔΕΚΟ έχετε για να κλέβετε. Θέλετε να χτίσετε κι άλλες;

4 σχόλια:

still-elate είπε...

...συμφωνούμε σε αυτό....
αλλά είμαστε πολύ λίγοι βρε παιδί μου....
ούτε ταξί δεν γεμίζουμε...
Κι από κόμματα, μόνο ένας που είναι ψύχραιμος και λογικός, και ακούει τα μύρια όσα...
Κι οι άλλοι γαργαααάρα...

Ναπoλέων είπε...

Καλά και πρόσβαρα τα γραφόμενά σου...

Αλλά βαρέθηκα την «λεκτική επαλήθευση», που απαιτεί περισσότερο χρόνο από όσον διαθέτω.
(Αλήθεια, τί εξυπηρετεί;;;)
Δεν θα κατηφορίσω άλλο.
α-α-ε
Ν.

Ο άλλος είπε...

@ elate πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε την πραγματικότητα περισσότερο απ τους μύθους

@ Ναπολέων δεν χρειάζονται οι επαληθεύσεις (αν και νομίζω πως μετά την Κάρλα στο προηγούμενο ποστ δείχνεις κομάτι βιαστικός)

Ναπoλέων είπε...

«Τι να την κάνετε ρε πατριώτες την Πόλη και την Αγιά Σοφιά; Τόσες πολεοδομίες, εφορίες και ΔΕΚΟ έχετε για να κλέβετε»

Μα ακριβώς αυτό το κλέψιμο πάνε να κρύψουν με την πτριδοκαπηλεία...

Και απ' αιώνων δέ...