Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ο ΑΝΗΘΟΥΛΗΣ


Καταθέτοντας στη δίκη της 17 Νοέμβρη, για τον παλιό του φίλο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο Κώστας Ζουράρις, είπε πως οι φίλοι του τον αποκαλούν Ανιθούλη.
Άλλοι διευκρίνισε το γράφουν με -η (Ανηθούλης) εννοώντας χωρίς ήθος, και άλλοι με -ι (Ανιθούλης) εννοώντας χωρίς ιθαγένεια.Οι φίλοι του προφανώς ξέρουν καλύτερα.
Οι υπόλοιποι απλώς υποθέτουμε. Πως κάποιος άνθρωπος που διετέλεσε στο ΚΚΕ εσωτερικού βρίζοντας το ΚΚΕ, μετά κατέβηκε υποψήφιος με το ΚΚΕ, στη συνέχεια με τη Ν.Δ, τον ΠΑΟΚ, τα φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ, τον Χριστόδουλο, την Νεορθοδοξία το ΛΑΟΣ και με όποιον εν πάσι περιπτώσι του παρείχε ένα κάποιο χειροκρότημα, δεν είναι ανιθούλης αλλά μαιντανούλης.

Αλλά ο άνθρωπος ο οποίος βγαίνει στο βήμα ποντάροντας στο θυμικό, την αγραμματοσύνη και την οργή του κόσμου, για να πάρει το χειροκρότημα είναι άλλο πράγμα.

Ο "επιστήμονας" που εφευρίσκει τον διχασμό για να γίνει αυτονόητα ηγέτης της μιας πλευράς, που μιλάει για "την χαβούζα και το κράτος των Αθηνών" όταν εννοεί τη γραφειοκρατία, και την απάνθρωπη πολιτική που χτυπάει όλη τη χώρα και όχι τη Θεσσαλονίκη μόνο (τα υπηρετήσατε και τα δύο άλλωστε κύριε Ανηθούλη), λέγεται αλλιώς.

Ο "προοδευτικός" που ποντάρει στα πιο βάρβαρα ένστικτα , αυτά του αισχρού εθνικισμού, για να πάρει μια παράταση η ξεπεσμένη δημόσια εικόνα του, είναι άλλο πράγμα Ανηθούλη μου (εγώ επιμένω να το γράφω με -η όπως βλέπεις).

Είναι απλώς ένας φιλέλληνας.
Εκτός αν έχει άλλη άποψη ο γιατρός...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο και ζουμερό το κείμενό σου για τον Αθηνούλη ή Αθινούλη.
Εγώ έχω μια τρίτη εκδοχή και την υποστηρίζω με φανατισμό εδώ και χρόνια.
Ο άνθρωπος είναι ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ!
Η όλη μου απορία είναι πως και δεν το αντιλαμβάνονται οι διάφοροι που του παρέχουν στέγη και μικρόφωνο για να λέει ασυναρτησίες!
Ο γελοίος αυτός τύπος, που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια, ανάγκασε και τον άλλο γραφικό που παριστάνει το νομάρχη, να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Όχι πως τάχατες θίχτηκε από τις αρμπουλογίες του Ζουράρι, αλλά επειδή κατέχει καλά την τέχνη της ψηφοθηρίας και ξέρει πότε να ¨μπαίνει και πότε να βγαίνει ¨…
Άντε, να δούμε μέχρι πότε θα δίνουμε αξία στους τενεκέδες και μέχρι πότε θα τους δίνουμε το δικαίωμα να κουμαντάρουν τις ζωές μας!
Την καλημέρα μου.

Ο άλλος είπε...

@ Synea Σήμερα ο ανισόρροπος λοιπόν , έλεγε σε κάποια εκπομπή πως ο Ψωμιάδης αποχώρησε γιατί το "χειροκροτόμετρο" έδειξε πως ο κόσμος χειροκροτούσε αυτόν και όχι τον Νομάρχη.Και είχε δίκιο. Γι αυτό έφυγε ηρωικώς πώς, ο μεσολογγίτης. Έκανε την ηρωική έξοδο της τηλεθέασης.
Οι τενεκέδες αυτοι, γανωμένοι ή ξεγάνωτοι, με Θουκυδίδη ή Θώδη, δεν έχει σημασία,θα συνεχίσουν να κάνουν θόρυβο, όσο η πολιτική στη χώρα μας πέφτει απ τα τηλεπαράθυρα αλλά δεν τσακίζεται γιατί είναι απλωμένο το προστατευτικό δίχτυ της κοινωνικής ανοχής

Βάσσια είπε...

Ας ελπίζουμε μόνο ότι πρόκειται περί εγχώριας κατανάλωσης.

Για τον μαϊντανό και τον άνηθο εύχομαι εντελώς το αντίθετο.

:-)

Locus Publicus είπε...

Αλλε καλησπέρα,
Είπα να κάνω σεφτέ μετα τιμής στο μπλόγκ σου, και τι βλέπω; Μια απο τις αγαπημένες μου κομμουνιστοορθόδοξες περσόνες! Ανηθούλης λοιπόν! Τι χάρισμα που έχει αυτό το παιδί με τις λέξεις. Το πόστ είναι δυνατό. Με καλύπτει τόσο το κείμενο, όσο και τα σχόλια. Εμαθα και καινούργια λέξη, το "χειροκροτόμετρο". Μην ξεχάσεις σε παρακαλώ, σε προσεχές σου πόστ να καλύψεις και την άλλη περσόνα του ελληνοορθόδοξου κόσμου, ξέρεις εκείνη που όταν μιλάει χρησιμοποιεί λέξεις όπως "αγάπη μου γλυκιά", και "πουλάκι μου".

Θα σε επισκέπτομαι.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Άλλε, τελικά τον ΑΝηθούλη στον έκανα ΑΘηνούλη!
Ίσως να με μπέρδεψε η αναφορά του στο ¨κράτος των Αθηνών¨.
Συγνώμη...

sergios είπε...

Είναι φανερό πως πρόκειται για κλινική περίπτωση. Εμ, δεν τους φυλάνε και καλά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της παράνοιας αυτού του δυστυχή είχε η σημερινή ελληνοφρένεια. Αν δεν το είδατε βρίσκεται στο: http://www.skai.gr/master_avod.php?id=75400&lsc=1

Side21 είπε...

Πράγματι ιδιάζουσα περίπτωση.
Ενδιαφέρουσα ... από κλινική άποψη.
Είχα την "τύχη" να συγκρουστώ κάποτε
μαζί του μέσα από τον τύπο
για θέματα "φιλειρηνικής πολιτικής".

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Πολλά εστιατόρεια στη δυτική Ευρώπη σερβίρουν σαλάτα με την ονομασία "μακεδονική σαλάτα". Εκεί μέσα χωρούν πολλοί Ανιθούληδες. Και δόξα τω Θεώ έχουμε πολλούς.

Ο άλλος είπε...

@ vasia

Τα προιόντα αυτά είναι εγχώρια, αλλά η ζημιά που προκαλούν δεν περιορίζεται εντός συνόρων. Οι μαιντανοί, οι άνιθοι και τα πολλά κεράσια του πατριωτισμού για τα οποία το καλάθι δεν είναι μικρό αλλά ανύπαρκτο

@synea Και Αθηνούληε είναι όποτε πρέπει να εισπράξει τα καλά των δημοσίων σχέσεων και του αθηναικού κράτους που βρίζει

@sergio Ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι και παρανοικός και διχασμένος και ότι μπορείς να φανταστείς. Και γιατί να πάψει να είναι αφού αντί για γιατρός αποφαίνεται το χειροκροτόμετρο;

@side 21 Εντάξει άμα είχε τέτοια τύχη... Φαντάζομαι πως επιστράτευσε τον Θουκυδίδη (ά ρε κακόμοιρε να ζούσες να δεις και ν ακούσεις). Τον χρησιμοποιεί προς πάσα νόσο και ανοησία κυρίως όταν ετοιμάζει μεταγραφή ή αυτομόλυση ή κοινώς κωλοτούμπα. . Έχω μπει στον πειρασμό να ανατρέξω στον Θουκυδίδη για να τον τσεκάρω αλλά δεν έχει καμία σημασία. Ο ανόητος, είναι ανόητος είτε ξέρει , είτε δεν ξέρει Θουκυδίδη

@locus Χάρηκα για τη βόλτα απ τα μέρη μου. Για την περσόνα που περιγράφεις, που αν δεν κάνω λάθος είναι αυτή που παλιά μπέρδευε το σφυροδρέπανο με το σήμα της μερσεντές της και τώρα πιστεύει πως είναι η Ρόζα Λούξεμπουργκ (πάντα με μερσεντές) ναι θα αναφερθώ. Με ενοχλεί αφάνταστα η συμπεριφορά της και το πρότυπό της. Ξερόλας χωρίς όριο και σεβασμό

@ ελκυστη Είμαι και εγώ άνθρωπος της εντροπίας και θα τα λέμε..

Βάσσια είπε...

Άλλε η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι εγώ, που θεωρώ τον εαυτό μου ψύχραιμο με το θέμα, είναι φορές που θυμώνω.
Και με τα εγχώρια και με τα έξω.

Και θα ομολογήσω ότι δεν είχα και ακριβή εικόνα για την προπαγάνδα της FYROM, εντός κι εκτός συνόρων της.
Όχι ότι αλλάζει η οπτική μου, αλλά ενοχλούμαι είναι η αλήθεια.

mikros fokion είπε...

ο ανηθουλης πηγε στον ανθιμουλη και την σπασαν στον ζορουλη...
τι τραβαμε και εμεις οι κατοικοι ετουτης της χωρας...
χερι χερι αλλοτε με γραφικους και αλλοτε με επικινδυνους...
υγ σε προηγουμενο ποστ εβαλες την γοργονα... ειναι μετα να μην το παιζουν "μεγας αλεξανδρος" και μπερδεμενοι να αναρωτιουνται αν ζει ο βασιλιας; βασικα την γοργονα ψαχνουν αλλα δεν το ξερουν!

Meropi είπε...

Άλλε μου,
δεν ξέρω αν είναι Ανηθούλης ή Ανιθούλης, αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα είναι Ανθούλης, αφού ανθίζει παντού, στο ΚΚΕ, στη ΝΔ, στο ΛΑΟΣ, στους αρχαιολάτρες, στους χριστιανούς κλπ. Άσε που έχει και χειροκροτόμετρο λέει, που έδειξε 10 γι αυτόν και 1 για το φίλο του το Ζορό (από Ζ και οι δύο). Χριστός κι Απόστολος!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή προοδευτικός χωρίς εισαγωγικά είναι αυτος που δεν ποντάρει στα "βάρβαρα" ένστικτα του "αισχρού" εθνικισμού. Καλά εντάξει, δεν πρέπει όμως και κάπου να ποντάρει ο κάθε προοδευτικός ή κάτι να προτείνει???
Οι αλετήρες των λαών-εθνών είναι και αλετήρες των πολιτισμών κύριοι πολιτισμενάκηδες. Διεθνιστική αλληλεγγύη και παγκοσμιοποίηση,(επαναδιατύπωση του παλιού γνωστού και με διαφορετικά ονόματα δίπολου) είναι ίπποι ομόσταυλοι γι' αυτό δε χάνουν ποτέ, όπως και οι κουλτουριάρηδες λιποτάκτες αρνησιδίκες και οφειμελιστές. Καλύτερα λοιπόν "ανισόρροπος" Μακεδονομάχος παρά Μακεδονο-κλάστης.

Ναπoλέων είπε...

@ Aνώνυμε

Φτιάξε πρώτα τα λεκτικά σου λάθη και μετά κάνε κάτι και με τα λογικά:

αλετήρες ->->->ολετήρες
οφειμελιστές ->->->ωφελιμιστές
αρνησιδίκες->->->αρνησιπάτριδες

Και για να μορφώνεσαι ιστορικώς: Στην Αλβανία, το '40, σκοτώθηκαν πολύ περισσότεροι "κουλτουριάρηδες" από ...μακεδονομάχους 4αυγουστιανούς.

Και μετά από τέτοιον υβριστικό ...καταπέλτη, δεν νομίζεις πως είναι σωστό κι "αντρίκιο" να μας χαρίσεις το ονοματάκι σου;;;

α-α-ε
Ν.

Ναπoλέων είπε...

@ Για τις ...λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

Στη 10ετία του '60 πάντως εμείς ως ευφυολόγο της καρπαζιάς τό είχαμε το άτομο.
Και μάλλον λίγο άλλαξε, αν άλλαξε, από τότε...