Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΜΠΕΜΠΕΚΕΣ


Πρόκειται περί παρξηγήσεως. Η εκκλησία δεν αντιδρά στο "σύμφωνο συμβίωσης" για θρησκευτικούς,πολιτικούς, ιδεολογικούς λόγους.Οι Άγιοι Πατέρες, είναι ανοιχτόμυαλοι, και έχουν τα μάτια και τα αυτιά στραμμένα στην κοινωνία. Μοντέρνοι και θα έλεγα λίγο trendy.
Απόδειξη, πως όταν κλείνουν οι πόρτες της Ιεράς Συνόδου, αποκαλούνται με ψευδώνυμα, (Φρόσω, Σουλτάνα του Αιγαίου,Λουλούκα,Μπεμπέκα κλπ). Νομίζω πως είναι τα nickname τους, τα ψευδώνυμα τους στο διαδίκτυο. Μοντέρνοι άνθρωποι και όχι σκοταδιστές.
Ο λόγος λοιπόν που αντιδρούν στο να υπογράφεται ενώπιον ενός συμβολαιογράφου ένα σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων είναι οικονομικός και μόνο.
Αν θεσμοθετηθεί, η εκκλησία θα καταστραφεί οικονομικά, αφού σε κάθε μοναστήρι, εκτός από τον καντηλανάφτη, τον κηπουρό,τον μάγειρα, θα πρέπει να πληρώνει και έναν συμβολαιογράφο για τις εσωτερικές ανάγκες και μόνο.
Στο Άγιο Όρος δε,οι συμβολαιογράφοι μπορούν να πάρουν άνετα σύνταξη συντάσοντας συμβόλαια. Πολλά λεφτά.

13 σχόλια:

tzonakos είπε...

trendy ? Λουλούκα ; Μπεμπέκα ;
Χαχαχαχα :)
Λοιπόν για το θέμα ειχα γράψει και εγω ΕΔΩ.
Προστέθηκε ο χαρακτηρισμός "πορνεία" για όσους ΔΕΝ κάνουν γάμο θρησκευτικό. Κατα τα άλλα δεν ειναι σκοταδιστές. Η μας περνάνε για μαχάχες !
Καλημερεζ !

sergios είπε...

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία των παπάδων και των μοναχών (εξαιρείται φυσικά η παιδεραστία, όπως και κάθε μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα). Ίσα ίσα το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, άνθρωποι από σάρκα και οστά, να διοχετεύουν κάπως την καταπιεσμένη λίμπιντο τους. Το ενοχλητικό είναι η στάση της επίσημης εκκλησίας απέναντι στο σεξ. Έχουν ένα καλούπι για το πως πρέπει να ζευγαρώνουν οι άνθρωποι (αλήθεια, που ακριβώς στα ιερά κείμενα αναφέρεται αυτό;) και αρνούνται να δούνε το πολύ απλό γεγονός ότι η σεξουαλικότητα είναι μια πολύπλοκη και ποικιλότροπη δράση. Ας αποδεχτούν επομένως την πραγματικότητα, όπως κάποτε αποδέχτηκαν ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο, ότι στο πλήθος των ανθρώπων θα υπάρχουν και gays και νυμφομανείς και s/m και c/d και φετιχιστές και όλες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Όσο δεν αποδέχονται τα αυτονόητα για το ανθρώπινο είδος, τόσο το κράξιμο για τις δικές τους σεξουαλικές επιλογές θα είναι θεμιτό και δίκαιο!
Καλημέρα

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

«Πρόκειται περί παρξηγήσεως…» Και όχι μόνον…!

Meropi είπε...

Καλημέρα Άλλε μου,
άμα δω δηλαδή κανένα να σκάει μύτη στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο "Μπεμπέκα" να υποψιαστώ από πού προέρχεται! Χα χα χα!
Ένα άλλο πράγμα που αντιπαθώ είναι αυτά τα ράσα τα μαύρα τα κατάμαυρα και τα γένια μέχρι τη μέση. Τι αλήθεια συμβολίζουν αυτά;;; Μη μου πείτε ταπεινότητα και ασκητική ζωή, γιατί θα γελάσω. Χάθηκε να φορούν ένα ωραίο κοστούμι και όταν βρίσκονται στην Εκκλησία για λειτουργία ας τα βάζουν εν είδει στολής!

Βάσσια είπε...

:-)

Έχεις κλείσει θέση στον "αφορισμό" ;

:-)

tzonakos είπε...

Να του αφορίσουν τα παπούτσια, για να μην λιώσουν ποτέ.
Εγω αυτο θέλω :)

Ο άλλος είπε...

@ Σέργιο προφανώς το θέμα δεν είναι ούτε η σεξουαλική προτίμηση,ούτε πολύ περισσότερο η σεξουαλική ζωή. Η υποκρισία είναι το θέμα και οι λογαριασμοί με τη ζωή. Όπως μπορείς να δεις σε ποστ μου παρακάτω,πιστεύω πως η ίδιες οι θρησκείες,με το ενοχοποιητικό τους σύστημα απέναντι στον έρωτα και τη ζωή, προάγουν αυτή την υποκρισία που δεν μπορεί να συμβαδίσει με την ανθρώπινη φύση

@ Τέρας, υπάρχουν και χειρότερα. Ακόμη και αυτό μπορώ να το καταλάβω. Όχι όμως να χρησιμοποιούν τον σταυρό για να σταυρώνουν κάποιον. Και αυτό κυρίως είναι η εξέλιξη

@ Μερόπη, ας φοράνε και φούστα- μπλούζα, σιθρού, ό,τι τους φωτίσει ο Θεός. Δεν με αφορά. Μπορούν να αφήσουν την κοινωνία και την πολιτεία να κάνουν τις επιλογές τους και αυτοί να κάνουν τις δικές τους στα της Εκκλησίας;

@ Βάσια, όπως έχω γράψει αν υπάρχει παράδεισος εγώ θα είμαι εκεί, γιατί την κόλαση την έχουν reserve, 2000 χρόνια τώρα

@ Τζονάκο,αν μπορούν σε παρακαλώ και τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Α... και της μηχανής και μηχανής.

Βάσσια είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βάσσια είπε...

Σωστός Άλλε. άρα να ελπίζω κι εγώ εε;;;

Κι είχα μία έγνοια ότι ψήνομαι ισοβίως!!!!
;-)

... είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
... είπε...

Αυτή την εκδοχή δεν την είχα σκεφτεί..
Θα μου επιτρέψεις να το αναδημοασιεύσω

Ανώνυμος είπε...

Να τους κάνω ένα δωράκι θέλω...
Εκεί που φτάσαμε, κοίτα ποιοί μιλάνε για αμαρτία και τιμωρία...

Κοίτα ποιοί θέλουν και να ξομολογούν κιόλας...

Αν θέλουν να φέρονται σαν "κοσμικοί", ας πετάξουν το ράσο και τότε κανείς δεν θα έχει να τους προσάψει κάτι για όργια, μια και συμβαίνουν και στην ίδια την κοινωνία...

Έλεος πιά!!!!!! Κατάντια!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα να διάγουν βίο ηθικό οι ιεράρχες και μετά να ηθικολογούν για το αν είναι π.χ. ο πολιτικός γάμος αμαρτία ή όχι...