Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αν σας ενοχλεί αυτό το βλέμμα, είναι γιατί για μια ακόμη φορά κλείσατε τα μάτια. Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα. 19 παιδιά. Δεν είναι τα δικά σας ευτυχώς. Ακόμα.
Το Ισραήλ δεν θα απολογηθεί σε κανέναν για το έγκλημα. Θα συνεχίσει να εγκληματεί, μέχρι το έγκλημα να γίνει φύση μας. Και τότε θα είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Και μεις θύματα.

(Για μια ακόμη φορά τα ελληνικά κανάλια δεν έδειξαν ούτε πλάνο. Βουτηγμένα στον επαρχιωτισμό τους και στην ανοησία τους. Οι τηλεστάρ επέστρεψαν στα σπίτια τους, αγκάλιασαν τα παιδιά τους, και αναλογίστηκαν τη δική τους μάχη. Αυτή στην οποία η λογική και η ενημέρωση αυτοκτονούν πέφτοντας απ τα τηλεπεράθυρα)

16 σχόλια:

roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

Μπράβο για την ανάρτηση.
Το "ακόμα" έπρεπε να το είχες με bold όσο πιο τονισμένα γίνεται. Εθελοτυφλούμε ολοι.

Ο άλλος είπε...

@ roadartist το έκανα

tzonakos είπε...

Ναι, πολυ΄ δυνατή ανάρτηση.
Αισθάνομαι ήδη ενοχές.
Θέλω και εγω να αναρτήσω κατι για το θέμα αυτό.
Καλώς βρεθήκαμε.

Ο άλλος είπε...

@ tzonakos μια φωτογραφία φτάνει. Μια εικόνα που θα παίξει το ρόλο της όταν θα έρθει η ώρα. Να μάθουμε. Να ξέρουμε

still-elate είπε...

...τα συγχαρητήριά μας στους Ευρωπαίους του παρελθόντος, και τους Αμερικανούς και του παρόντος, έτσι που τα έκαναν εκεί κάτω, πιό κάτω, εδώ δίπλα, παντού...

Να θυμηθώ να τους ανάψω ένα καντηλι εκεί πάνω ή όπου τελοσπάντων βρίσκονται...

...ελαφρύ το χώμα...

Unknown είπε...

Το Ισραήλ.Εξαίρετο εκτελεστικό όργανο-απολυμαντής της περιοχής από τα πάσης φύσεως αραβικά μικρόβια.

Μου θυμίζει (το Ισραήλ) κάτι προγραμματισμένα στο εργαστήριο ένζυμα που καταπίνουν το πετρέλαιο, δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των θαλασσών.

Τα νεκρά παιδιά- κούκλες σπασμένες ενός κόσμου που δεν τα κοιτάζει καθόλου -κανένα βλέμμα δεν στέκεται πάνω τους, κι όπως ξέρεις, το βλέμμα, η ματιά, είναι οξυγόνο για αυτά.

Εδώ, η τύφλωση είναι εκκωφαντική.

΄Τα μάτια δεν αποφεύγουν αυτά τα παιδιά- δεν τα κοιτάνε καν. Βυθίζονται στα λίπη -όχι στη λύπη- που έχουν απομείνει στο πιάτο και εκτρέπουν το συναίσθημα στη λογική της ευφορίας.

Αυτή η τύφλωση είναι εκκωφαντική.
Μετασχηματίζεται στη σφαίρα που εκτοξεύει ο φαντάρος΄και σκοτώνει το παιδί, το καθε παιδί.

Όχι, τα κανάλια δεν έδειξαν τίποτα. Προφανώς ο αριθμός "19" δεν είναι ακόμα αρκετός για να συγκεντρώσει ικανή τηλεθέαση.

Όταν θα γίνουν 100, 200, ίσως ασχοληθούν. Θα έχουν τότε να πουλήσουνε μύξα κλάμα και δράμα.

Το 19 νεκρά παιδιά αρκούν μόνο για οργή σκέψη και αντίδραση.

Έγραψα πολλά, κατάχρηση χώρου, εξαίρετο ποστ.

Ο άλλος είπε...

Politi ελεύθερε πολίτη ,ευχαριστώ για την επίσκεψη, τη θέση και τα σχόλια.
Ας ταρακουνήσουμε λίγο την κλαίουσα από τα λίπη κοινωνία. Δεν χρειαζόμαστε λύπη, αλλά άποψη

Ανασα του Βορρα είπε...

"Η πείνα και ο υποσιτισμός στον κόσμο προκαλούν το θάνατο τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο(κατ’άλλους 10 εκατομ)"

(Τα δικά μου παιδιά να ‘ναι καλά!!)

Μια...Ανάσα

ένας στρατολάτης είπε...

Όχι, δεν χρειάζεται και δεν είναι ηθικό να διεγείρεται μέσω φρικτών εικόνων η ευαισθησία. Εκτός αν θεωρούμε εαυτούς εξ' ορισμού αναίσθητους.

mtryfo είπε...

όσες φορές και να κλείσει κανείς τα μάτια, αυτό το "βλέμμα" θάρχεται και θα ξανάρχεται να τον στοιχειώνει...η φρίκη προσωποποιημένη!

Ο άλλος είπε...

@ anasa δυστυχώς οι αριθμοί ευημερούν εκεί που οι άνθρωποι δυστυχούν

@ στρατολάτη οι εικόνες φρίκης δεν χρειάζονται για να διεγείρουν την ευαισθησία. Χρειάζονται μερικές φορές για να καταλάβουμε πως η πραγματικότητα είναι αυτή που αποτυπώνουν και όχι η προστατευμένη που φανταζόμαστε. Είναι αναγκαίες για να δείξουν αυτό που δείχνει το βλέμα αυτού του παιδιού, όχι για να ξύσουν το θυμικό. Στον πόλεμο του Βιετνάμ, η φωτογραφία με το παιδάκι να καίγεται από την ναπάλμ, βοήθησε στο να αλλάξει η τοποθέτηση της κοινής γνώμης

@ mtryfo στοιχειωμένος είμαι και εγώ από χθες. Αλλά δεν φτάνει

Βάσσια είπε...

Αυτή είναι τρομοκρατία άλλε.
Πόσο μάλλον όταν διαρκεί δεκαετίες επί δεκαετιών , χωρίς πρόοδο, παρά μόνο θάνατο.
(ή είχαμε συγχρονιμσό ή μας οδηγούν τα γεγονότα).

Argirisp είπε...

ωραίο θέμα αλλά δεν πουλάει.... αφού δεν 'εχει το τριπτυχο σεξ, χρήμα και σκάνδαλο τα ΜΜΕ το αγνοούν... Συνέχισε την καλή δουλειά στο blog σου φιλε μου...

sergios είπε...

Άλλε από το Βιετνάμ ως τη Μέση Ανατολή η αμεσότητα της ενημέρωσης έχει κάνει άλματα. Οι εικόνες φρίκης δεν μας λείπουν παρότι τα κανάλια τις κάνουν γαργάρα ούτως ή άλλως. Αλήθεια περιμέναμε κάτι καλύτερο; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμα ότι ο εσμός των καναλιών μπορεί να παράγει ενημέρωση πλην μιας χούφτας εκπομπών; Το πρόβλημα δεν είναι στη μη προβολή εικόνων φρίκης αλλά στην απάθεια με την οποία πλέον τις αντιμετωπίζουμε. "Στις ειδήσεις τα βλέπεις και τρως..." έλεγαν πριν 15 χρόνια οι magic de spell και ο στίχος τους παραμένει επίκαιρος με τη διαφορά ότι δεν τα βλέπεις στις ειδήσεις πια. Τουλάχιστον όσο κάποιοι από μας χαμηλώνουν ακόμα τα μάτια μπροστά στη συγκεκριμένη φωτογραφία υπάρχει ελπίδα.

Ναπoλέων είπε...

Σαν αντίστιξη δείτε το, φίλοι μου, ειδικά ο ένας στρατολάτης:

Βλέπεις εδώ κι αλλού συγκλονιστικές εικόνες, κείμενα.
Παρακολουθείς στην τηλεόραση (κυρίως) όλα τα σούργελα του λάϊφστάϊλ, καλοντυμένα, παρφουμαρισμένα, χαριεντιζόμενα κλπ κλπ και επιλέγεις «με ποιούς θα πας και ποιούς θ' αφήσεις»...

α-α-ε
Ν.