Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ;


Το θέμα είναι να ανοίξουμε τα μάτια και όχι να κλείσουμε την τηλεόραση. Να καταλάβουμε γιατί είναι έτσι στην Ελλάδα.

Γιατί την διοικούν ανόητοι οι οποίοι δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους άλλο κανάλι απ αυτό που δημιούργησαν αυτοί και οι όμοιοι τους. Είναι σαν να δέχεσαι να διοικεί τυφλός κατάστημα οπτικών.

Γιατί έχει στηθεί ένα μαγαζάκι: διευθυντές,παραγωγοί, διαφημιστές, AGB που κόβουν και μοιράζουν την πίτα μεταξύ τους.

Η AGB είναι μια εταιρεία που το σύστημα μέτρησής της έχει αποκαλυφθεί αλλά συνεχίζει να μετράει. Οι προτιμήσεις των ανθρώπων στους οποίους μπαίνουν μηχανάκια μέτρησης είναι γνωστές αφού άλλη εταιρεία δημοσκόπησης του ομίλου της AGB έχει κάνει άσχετη έρευνα (για παράδειγμα για ένα βούτυρο) και έχει ρωτήσει όλως τυχαίως τι κανάλι βλέπει το νοικοκυριό. Η πληροφορία αυτή μεταφέρεται στο τμήμα τηλεμέτρησης και αν κάποτε χρειαστεί να ανέβει το MEGA επιλέγεται το συγκεκριμένο νοικοκυριό για μηχανάκι.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν στο πόρισμα της εισαγγελίας για την AGB φαίνεται ότι έχουν γίνει αίσχη. Εμφανίζονται γριες να βλέπουν τηλεόραση χωρίς ύπνο 35 ώρες. Παιδια 5 χρόνων να βλέπουν στις 4 τα ξημερώματα τηλεόραση.

Όπως καταλαβαίνετε οι τύποι που δέχονται να μπει μηχανάκι μέτρησης στο σπίτι τους με αντάλλαγμα καφετιέρα δεν είναι ό,τι πιο σοβαρό. Άρα το δείγμα δεν είναι αντικειμενικό γιατί μετράει ποσοστά τηλεθέασης αλλά σε έναν πληθυσμό καφρίλας.

Μέτοχοι της AGB είναι μεγάλες διαφημιστικές (και το MEGA μέσω εταιρείας του ΔΟΛ). Πρώτα οι διαφημιστικές μοιράζουν την διαφημιστική πίτα και στη συνέχεια η AGB δικαιολογεί το μοίρασμα με την σχετική θεαματικότητα.

Οι διευθυντές των καναλιών (5-6 άτομα σχετιζόμενα μεταξύ τους) κινούνται με αυτό το σύστημα και δεν το αμφισβητούν γιατί αν χαλάσει η μανέστρα χάθηκαν. Άλλωστε οι περισσότεροι απ αυτούς σχετίζονται με εταιρείες παραγωγής που τους δίνουν μίζα για τα σήριαλ που επιλέγουν (αυτό δεν το ξέρουν συνήθως οι ιδιοκτήτες). Έτσι κάνουν την τηλεόραση που ξέρουν , και εμπιστεύονται. Κυρίως οικονομικά.

Κλείστε την τηλεόραση αλλά όχι τα μάτια. Και ρωτήστε. Τι έγινε η υπόθεση AGB στη Δικαιοσύνη. Γιατί μια υπόθεση με τόσους επώνυμους έλληνες που αντιμετωπίζουν κακουργήματα δεν έχει τελειώσει;



Δεν υπάρχουν σχόλια: