Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΞΑΝΑ ΜΑΝΤΑΜ


Επειδή πολλά blog αλλά και εφημερίδες δημοσίευσαν το σχόλιο για το "καληνύχτα και καλή τύχη" της κυρίας Στάη (δεν με πειράζει καθόλου που δεν αναφέρθηκαν στην πηγή), το παραθέτω ξανά αποκαθιστώντας μια απρέπεια που διέπραξα εναντίον της. Αυτή της φωτογραφίας. Η φωτογραφία που είχα βάλει, διόλου δεν την κολάκευε, μια και ήταν από την περίοδο ΑΝΤ. Την εποχή εκείνη η επιστήμη δεν ήταν τόσο προοδευμένη. Η σημερινή φωτογραφία είναι από το site του fun club της κυρίας Στάη και φαντάζομαι είναι της απολύτου εγκρίσεώς της. Δυστυχώς ο λιγοστός χώρος δεν μου επιτρέπει δίπλα στη φωτογραφία της, να βάλω και τα αξεσουάρ που κοσμούν τη σελίδα του fun club, (πένες, κομπολόγια από κεχριμπάρι και άλλα εργαλεία της σκληρής δουλειάς της)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΝΤΑΜ

"Καληνύχτα και καλή τύχη".
Με αυτή την αποφώνηση είχε κλείσει το ραδιοφωνικό της μήνυμα προς τους κατοίκους του Λονδίνου, η βασίλισσα της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Β παγκοσμίου πολέμου.
Η Έλλη μάλλον αγνοεί πως η φράση σχετίζεται με βομβαρδισμούς και ερείπια και έτσι τη χρησιμοποιεί με άνεση στο δελτίο.
Προφανώς την έχει αντιγράψει από την ταινία του Τζώρτζ Κλούνει, όπου ο ήρωας-δημοσιογράφος, θύμα της επιτροπής Μακάρθυ, κλείνει κάθε βράδυ έτσι την εκπομπή του.
Νομίζω πως στην Έλλη και την λογοδιάρροια του δελτίου της θα ταίριαζε μια άλλη φράση από το "'Οσα παίρνει ο άνεμος"
"Ειλικρινά δεν δίνω δεκάρα αγαπητή μου"

1 σχόλιο:

Ναπoλέων είπε...

Το ντουλαπάκι με τα ψιμύθια, θά 'χε ενδιαφέρον να δούμε.
Μπας και βρούμε τον τρόπο να «ξανανιώσουμε» κι εμείς...