Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

BLOGGERS ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Δημοκρατία της Μποτσουάνα



Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες εφημερίδες. Πέντε, έξι απ αυτές, πουλάνε 2.000 φύλλα το πολύ. Δηλαδή έχουν έσοδα από την πώληση 2.000 ευρώ. Με τέτοια έσοδα δεν καλύπτονται ούτε οι καθαρίστριες της εφημερίδας. Ποιά σοβαρή επιχείρηση λοιπόν θα διαφημιζόταν σε μια εφημερίδα που δεν την διαβάζουν ούτε αυτοί που τη βγάζουν; Κι όμως πολλές απ αυτές τις εφημερίδες, έχουν διαφήμιση από κρατικούς οργανισμούς (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η ΧΩΡΑ του κυρίου Τράγκα για παράδειγμα, με λιγότερα από 2.000 φύλλα, έχει περισσότερη κρατική διαφήμιση από το ΒΗΜΑ της Κυριακής, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Κυριακής , την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. (κάθε μία απ αυτές πουλάει γύρω στα 200.000 φύλλα).

Γιατί άραγε;

Ο κύριος Τράγκας, ο οποίος αποκαλούσε την κυβέρνηση της ΝΔ "κυβέρνηση Μποτσουάνα" και τον κύριο Ρουσόπουλο "Δούρρειο Ίππο" στην φιλελεύθερη παράταξη, έχει αλλάξει άποψη. Έχει βεβαίως δικαίωμα. Η εφημερίδα του διαβάζεται από ελάχιστους, αλλά οι πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, δείχνουν κάθε μέρα, τα πρωτοσέλιδά του. Υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης πλέον. (αναγνώστες δεν υπάρχουν , αλλά τηλεθεατές...)

Επειδή όπως είπε ο πρωθυπουργός "η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται" , και ετοιμάζεται να συλλάβει όλους τους κακούς bloggers εκβιαστές, μόλις τελειώσει, αν δεν έχει δουλειά να κάνει, ας δει και τα ...δευτερεύοντα θέματα του Τύπου. Της Μποτσουάνα φυσικά!

1 σχόλιο:

Ναπoλέων είπε...

Σού αναφέρω κάποια διαφορετικά στοιχεία:

1. Κάποιες από τις εφημερίδες των 2000 φύλλων βγαίνουν μόνον και μόνον για να ασφαλίζονται κάποιοι δημοσιογράφοι. Από φίλη "παραγωγό" του 9,84 τό ξέρω αυτό. Η ίδια έγραφε σε μιά απ' αυτές, που εκδίδεται ακόμα.

2. Η κατανομή των κρατικών δημοσιεύσεων (υποτίθεται ότι...) γίνεται εξίσου σε όλες τις εφημερίδες, ανεξάρτητα από την κυκλοφορία τους.
Φυσικά αυτό δεν είναι ο αντίλογός μου για όσα γράφεις για τη "Χώρα".
Όμως είναι σωστό. Σκέψου το.
Αντίστροφα είναι ΛΑΘΟΣ να δίνεται τόσος τηλεοπτικός χρόνος στα κόμματα όσο και το ποσοστό τους στις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ εκλογές.
ΙΣΟΣ έπρεπε να είναι, όχι ανάλογος του %...
Πώς αλλοώς θα ελπίζουν να "μεγαλώσουν" οι μικροί;;;

α-α-ε
Ν.